Actueel: Inbraakgolf in het Gooi en andere rijke gemeenten

Het is weer zomer(vakantie) en dus gaan we lekker buiten genieten en laten we ons huis onbeheerd achter. Dit is dan ook niet verassend hét moment voor de inbrekers om hun slag te slaan en dat is momenteel merkbaar is een aantal van de rijkere gemeenten in Nederland.  

Tussen juni en september zijn er traditioneel altijd meer inbraken in vergelijking met andere maanden. Volgens de Politie komt dit door de vakantieperiode waarin we massaal naar buiten gaan en ons huis dus onbeheerd achter blijft.

Met name het Gooi, en dan specifiek de gemeenten Blaricum, Hilversum en Bussum, maar ook Laren en Eemnes zijn dit jaar niet overgeslagen en rapporteren meer inbraken en inbraakpogingen dan normaal.

Wat kun jij doen als niet thuis bent?

De Politie adviseert om altijd ramen en deuren goed op slot te doen, bij voorkeur met SKG erkende sloten, ook als je alleen even de hond aan het uitlaten bent of boodschappen gaat doen. Daarnaast is het altijd een goed idee om kostbare spullen uit het zicht te leggen en je huis een bewoonde indruk te geven zodat het lijkt alsof er iemand aanwezig is.

Voor langere tijd van huis? 

Ga je lang van huis, voor vakantie of naar je vakantiehuis voor langere tijd, dan is het extra belangrijk om een bewoonde indruk achter te laten. Zorg bijvoorbeeld dat je verlichting om wisselende tijden aan/uit gaat, zorg dat je brievenbus niet overloopt en je tuin niet verloedert. Dit zijn allemaal simpele signalen voor inbrekers om jouw huis als potentiële kandidaat te beschouwen.

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Ga niet op social media posten dat je heerlijk 3 weken op vakantie gaat en zorg dat je buren een oogje in het zeil houden. Vraag ze bijvoorbeeld hun auto ook af en toe bij jou op de oprit te parkeren, de post te legen en melding te maken van vreemde bezoekers. Zeker als je een tuin hebt, is het belangrijk dat je jouw tuinhuis, veelal vol met superhandig gereedschap voor inbrekers, afsluit met een goed slot. Ook ladders, fietsen en rolcontainers kunnen maar beter afgesloten of uit de buurt van je huis staan zodat het niet als opstapje naar bijvoorbeeld je balkon kan worden gebruikt. Inbrekers nemen het liefst geen gereedschap, maar alleen de buit mee, dus maak daar gebruik van door het ze niet te makkelijk te maken. Dat tuinhuis lijkt dus niet zo heel interessant, maar is dat dus juist wél voor inbrekers om jouw huis simpeler mee binnen te komen.

Zonder zorgen op vakantie, zolang als jij wenst?

Ga je langer dan 3 weken van huis? Dan kan het lastig zijn om dit allemaal goed te regelen. Die post blijft zich op stapelen, die gordijnen gaan niet vanzelf open/dicht en ook de tuin onderhoudt zich zelf niet. Dus hoe pak je dit aan en wat kun je dan wel doen?

NVD Vakantiesurveillance & Collectieve beveiliging diensten

Wij bieden een speciale vakantiesurveillance service waarbij we bijvoorbeeld je post legen, een ronde rond het huis doen en zelfs je vuilnisbak buiten/binnen kunnen zetten. Dit kan zo vaak als je wilt en is simpelweg per kwartier af te nemen.

Woont je in Gemeente Bloemendaal of Heemstede? Dan bieden we ook een speciale collectieve beveiligingsdienst waarbij extra wordt gesurveilleerd en er in de avonduren permanent een surveillance auto door de buurt patrouilliert.

Surveillanten-controleren-hek-bij-woning