12 nov Hololens en beveiliging
Eindelijk is het dan zover, Microsoft kondigt aan dat de Hololens vanaf 1 december (officieel) verkrijgbaar is in de Benelux. Wat is het, wat kan je ermee, wat doen anderen ermee en wil jij het hebben als bedrijf?
Officieel dus pas per december verkrijgbaar, maar er waren al diverse partijen in Nederland (zoals de Politie) aan het experimenteren met uiteenlopende toepassingsdoeleinden voor de Hololens.
Microsoft heeft eerder dit jaar zijn Hololens Agency Readiness Partner-Programma naar Europa uitgebreid. Zes bedrijven kregen extra training van Microsoft om toepassingen te maken, naast de tien bestaande partners uit Canada en de VS.
Dev. kits voor Hololens zijn nu al verkrijgbaar bij de buren in Duitsland vanaf €3299 en de commercial suite voor €5489. Adviesprijs voor Nederland is $3000 dus nog even afwachten wat de prijs in euro gaat doen.
Wat is de Hololens eigenlijk?
Volgens Microsoft; een mixed reality bril, een extra laag over de echte wereld die je op een natuurlijkere, interactieve manier van informatie kan voorzien. Het brengt mensen, plaatsen en object uit de digitale en fysieke wereld bij elkaar op een nieuwe manier.
Je kunt bijvoorbeeld met 4 mensen tegelijk om een digitale maquette/bouwmodel lopen. Een auto designer kan bijvoorbeeld op schaal 1 op 1 zijn creatie laten zien en er ‘echt’ omheen lopen.
Beveiligingstoepassingen van Hololens
Wij zijn continue op zoek naar innovatieve mogelijkheden om samen te werken aan onze missie voor een veiligere woon- werk- en leefomgeving. Met eigen ogen hebben we kunnen zien wat Hololens in huis heeft en wij zijn enthousiast.
Wanneer we beveiligers en surveillanten uitrusten met Hololens (of vergelijkbare augmented reality apparatuur) kunnen we nog sneller en nauwkeuriger werken.
Inwerktijden en aanrijtijden verkorten
Sommige objecten, gebouwen en terreinen hebben specifieke instructies die nu alleen door ervaren beveiligers uitgevoerd kunnen worden. Instructies delen via Hololens met surveillanten geeft meer flexibiliteit met als resultaat meer snelheid en efficiëntie.
Meer algemeen zou de bril live verkeersinformatie kunnen showen en mogelijke vluchtroutes kunnen projecteren én delen met de politie (helikopters) in geval van een achtervolging.
Zelf goede ideeen over toepassingen van AR / VR / Mixed Reality voor het verhogen van de veiligheid? Denk mee en schrijf je in via lab.nvd.nl